« Terug naar agenda

15 mei

Samen rond Zijn Woord

20:30 - 22:30

Woensdag 15 mei a.s. komen we bij elkaar voor een Samen rond Gods Woord-avond. Wij doen de Psalmen 120-122 open. Het zijn de eerste drie van de 15 psalmen van de treden. We zullen gaan begrijpen waarom deze liederen ook ‘liederen voor de opgangen’ genoemd worden. Deze worden in 5 groepen van 3 psalmen verdeeld. Het gaat deze avond om de eerste drie psalmen.


Bij deze liederen lezen we schriftgedeelten, die de psalmen in Israëls geschiedenis plaatsen. Wij komen Hizkia tegen. Hij ervoer Jahwehs belofte van bescherming. Woorden die ook jou en mij een hart onder de riem steken. Heel persoonlijk Hizkia spreekt over Jahwehs beschermende liefde. Ervaren wij Zijn beschuttende schaduw en die beschermende liefde van Hem ook? Knikken wij als we woorden horen als: Ik ben er! En: Ik zal er zijn!

We lezen over Zijn nabijheid bij Israël en we kunnen beamen dat Hij ook met ons gaat! Gods hulp komt van Hem! Denken wij gelijk aan Zijn liefdevolle genade en wijsheid? Lees alvast over de zekerheid, o.a. in Romeinen 8:38-39 onder woorden wordt gebracht! Ja, knikken wij – dat is ook onze zekerheid!

Nieuwsgierig geworden naar wat Hij zegt? Lees wat Psalm 121:1-2 tegen ons hart zegt! Wie is onze hulp? Ja, die woorden maken ons bewust Wie Hij is! En ... hoe Hij met ons gaat en hoe Hij ons nabij is!

Een avond om ons te bepalen bij Hem, die jouw en mijn God is! Lees ook alvast Romeinen 5:3-4!

Zien wij elkaar op 15 mei?!

Andries van der Wal