Ik ben nieuw

Ben je door deze website enthousiast geworden over gemeente Eben-Haëzer en zou je graag onze dienst bij willen wonen, dan ben je natuurlijk van harte welkom! Om je alvast op weg te helpen hebben we hieronder een aantal vragen en antwoorden over de zondagsdienst op een rijtje gezet.

Voor wie is Eben-Haëzer?

Eben-Haëzer is een gemeente waarin iedereen welkom is. Er is een programma voor jong en oud.

Wat voor soort gemeente is Eben-Haëzer?

Eben-Haëzer is een gemeente waarin studeren in de bijbel centraal staat.

Hoe laat begint de samenkomst en hoelaat moet ik er zijn?

De dienst begint om 10.00. Vanaf half 10 staat de koffie klaar! De dienst duurt meestal tot half 12.

Waar zijn de bijeenkomsten en hoe kom ik er?

De dienst op zondag wordt gehouden in de aula van het ‘Thorbecke Voortgezet Onderwijs’ aan de Prinsenlaan 82. Op het terrein van de school zelf is het aantal parkeerplaatsen beperkt, maar je kunt in de omliggende straten gratis parkeren. De school is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Metrohalte Prinsenlaan ligt op 1 min. loopafstand van de school.

Kan ik opgevangen worden als ik Eben-Haëzer voor het eerst bezoek?

Mocht je hier behoefte aan hebben, geef je gegevens dan door via het contactformulier, dan neemt iemand contact met je op. Natuurlijk kun je ook gewoon onaangekondigd binnenkomen.

Hoe ziet de samenkomst er uit?

De diensten hebben een vaste structuur. We beginnen de dienst altijd met persoonlijke mededelingen uit de gemeente. Dan zingen we liederen tot eer van God, die worden aangekondigd door de liturg. Na een aantal liederen gaan de kinderen naar de zondagschool en wordt de collecte opgehaald. De collecte gebruiken we voor het verspreiden van Gods woord vanuit onze gemeente. Voel je als gast niet verplicht om geld te geven. 

De predicatie is het belangrijkste onderdeel van de samenkomt. We hebben een aantal vaste sprekers die de predicaties verzorgen. De predicatie duurt gemiddeld 45 minuten waarin het bestuderen van Gods woord centraal staat. De brieven van Paulus zijn daarbij leidend.

Is er een collecte?

De collecte gebruiken we voor het verspreiden van Gods woord vanuit onze gemeente. Voel je als gast niet verplicht om geld te geven. Op de zondagsschool houden de kinderen een eigen collecte dat naar een ondersteuningsproject in Oeganda gaat.

Wat voor liederen zingen jullie?

We zingen voornamelijk Opwekkingsliederen, maar soms ook uit de Johan de Heer bundel. We zingen onder begeleiding van een band, organist of pianist.

Welke kleding doe ik aan?

We vinden het belangrijk dat je je thuisvoelt. Kom daarom in de kleding waarin jij je prettig voelt.

Is er ook iets te doen voor mijn kinderen?

Peutertjes en babies kunnen al bij aanvang van de dienst naar de opvang gebracht worden. Kinderen tussen de 4 en 14 jaar kunnen naar de zondagschool waar een enthousiast kinderteam ze op hun eigen niveau in verschillende leeftijdsgroepen over de liefde van God vertelt. Naast het vertellen van een bijbelverhaal, wordt er ook gezongen, is er een creatieve of speelse verwerking en is er ruimte voor de verhalen en vragen van de kinderen zelf. Aan het einde van de dienst komen de kinderen weer naar de zaal.

Is er iets te doen voor de tieners?

Op zondag zitten de tieners soms in de dienst en soms hebben ze met hun groep een eigen Bijbelstudie. Ook worden er met enige regelmaat andere activiteiten georganiseerd. Meer informatie daarover vind je op de jongerenpagina.

Vieren jullie avondmaal?

Eenmaal per twee maanden houden wij de “maaltijd van de Heer”, waarbij we met een klein stukje matse (het ‘brood’) en een glaasje druivensap (de ‘wijn’) symbolisch stilstaan bij het lijden, sterven en opstaan van de Here Jezus. Ook jij bent hier bij van harte uitgenodigd om deel te nemen! Na afloop van deze dienst ontmoeten we elkaar (vrijblijvend) in de zaal om met elkaar te eten en bij te praten.