Activiteiten en studies

Wat is er allemaal te doen voor de jongeren in Eben-Haëzer? Lees verder over bijbelstudies, activiteiten, kampen en de zondagsdiensten.

Op zaterdagen wordt regelmatig een activiteit of bijbelstudie georganiseerd. Vanaf 12 jaar ben je van harte welkom! Er is een 21+ groep, dus meestal blijven jongeren tot die leeftijd bij de jongerengroep. Ben je benieuwd wat er allemaal gebeurt, kom dan vooral eens langs!

Zondag

Op zondag blijf je vanaf 14 jaar beneden in de dienst, je gaat niet meer naar de zondagsschool. Je kunt in de dienst je vrienden ontmoeten en rond 10.00 uur begint de dienst met het zingen van liederen. Er wordt gezongen tot eer van God. Verder wordt er gebeden, is er een collecte en heeft een spreker een preek voorbereid over een onderwerp uit Gods woord.

Bijbelstudie

Gemiddeld 2 keer per maand wordt er een bijbelstudie georganiseerd in het Thorbeckecollege, tijdens de dienst. De studies worden gegeven door mensen van de jongerenleiding en gastsprekers. De onderwerpen worden van tevoren overlegd, maar wanneer jij iets meer over een bepaald onderwerp wilt weten, zeg dit dan tegen de leiding. Waarschijnlijk wordt dan een andere keer jouw onderwerp behandeld.

Activiteiten

Naast de diensten en bijbelstudies worden er ook veel activiteiten georganiseerd. Zo kun je denken aan een avondje klimmen, squashen, strandwandelen, bowlen, tennissen, zwemmen, naar het Omniversum en nog veel meer. 
Het seizoen wordt meestal afgesloten met een uitgebreide barbecue aan de Rotte, waar ook gevaren, gewaterskied, gewaterfietst en gezwommen kan worden.

Jongerenweek en -weekenden

In de zomer wordt er altijd een week in het recreatiecentrum van Eben-Haëzer georganiseerd, in Maarn. In de herfst en rond Pinksteren is er nog een lang weekend. In de jongerenkampen ben je welkom vanaf 14 jaar. Deze jongerenkampen worden altijd goed bezocht, maar dat kan ook bijna niet anders als je weet wat er allemaal gebeurt!
Je ontmoet je vrienden en vriendinnen, er worden avond- en nachtspellen georganiseerd, er is veel tijd om te sporten. Elke dag is er een bijbelstudie en avondsluiting. Ook wordt er een fietstocht georganiseerd, bij mooi weer kan er gezwommen worden in het Henschotermeer (“het ven”) en natuurlijk lig je ook niet om 23.00 uur in je bed…