Geannuleerd Themadag jaarthema

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 21 maart, 2020
10:00 - 16:00

Locatie
Maarn

Categorieën Geen Categorieën


Vanuit het jaarthema en psalm 19, waar dit in staat, nodigen wij u van harte uit om er met elkaar op deze studiedag verder over van gedachten te wisselen.
 
Uit het jaarthema zal Date Gorter een studie geven over  Het hart:   
 
‘Het hart het centrum van het menselijk lichaam. In de Bijbel lees je het woord ‘hart’ meestal in beeldspraak (figuurlijk). Dan is het hart het centrum waaruit het gedrag van een mens
bepaald wordt. Hoe werkt dat dan? Hoe kan dat hart eruit zien? Hoe verandert je hart? Wat lees je in Tenach (OT) en wat in de Griekse Schrift? Hoe schrijft Paulus over het hart? Daar wil ik graag met u naar kijken’.
 
Gijs Bernouw zal vanuit de psalm wat toelichten op basis het eerste gedeelte ervan. Over de hemelen en over zon, maan, sterren en planeten:
      ‘De hemelen verhalen de heerlijkheid van El en de atmosfeer vertelt de werken van Zijn handen. 2 Dag na dag uit Hij deze woorden en nacht na nacht maakt Hij deze kennis bekend. 3 Er is geen spraak en er zijn geen woorden, hun stem wordt niet gehoord. 4 In heel het land gaat hun meetsnoer uit en aan het einde van de verblijfplaats hun uitspraken. Voor de zon plaatste Hij in hen een tent, 5 en hij gaat uit als een bruidegom uit zijn gewelf. Hij is uitgelaten als een krachtig man, om het pad te lopen. 6 Van het einde van de hemelen is zijn uitgaan en zijn omwenteling aan hun einden. En er is niets dat verborgen blijft voor zijn warmte’. (SW vertaling)
 
…maar bijvoorbeeld ook wat Petrus hierover schrijft in zijn tweede brief in hoofdstuk 3:
      3 dit eerst wetend: dat in het laatste van de dagen spotters met spotlust zullen komen, gaande overeenkomstig hun eigen °begeerten, 4 en zeggend: “Waar is de belofte van Zijn °aanwezigheid? Want sinds de vaders ter ruste werden gelegd*, zo blijft alles voortdurend vanaf het begin van de schepping.” (SW vertaling)
Zouden die spotters met hun uitspraken gelijk hebben? Wij gaan het zien.
 
Thijs Amersfoort zal met het gebruik van de Bijbelstudie-app laten zien hoe de bijbelteksten te vinden en te gebruiken zijn en hoe er notities gemaakt kunnen over de studies die u wilt bewaren.
 
Wij zien uit naar jullie aanwezigheid op 21 maart!
 
Date Gorter, Thijs Amersfoort en Gijs Bernouw