Werkzaterdagen

Geloven met hart, hoofd en HANDEN! Heeft u zin om eens een zaterdag in ons recreatiecentrum te komen helpen? U bent van harte welkom op de werkzaterdag! Wilt u weten wat dit is, lees dan snel verder!

De werkzaterdag is de ideale dag als u graag een dagje naar ons kampcentrum wilt komen en daar op een nuttige manier uw dag wilt besteden. In de agenda kunt u terugvinden wanneer deze werkzaterdagen plaatsvinden.

Maar nu denkt u waarschijnlijk: wat is dan zo’n werkzaterdag? Wat wordt er van mij verwacht?

Om te beginnen is de werkzaterdag geheel vrijblijvend. Het kost u niets om te komen en als u een keertje komt, betekent dat niet dat u vanaf dan verplicht bent elke werkzaterdag te komen. Alle helpende handen zijn hard nodig om het recreatiecentrum in goede conditie te houden. U kunt een deel van uw reiskosten vergoed krijgen, wanneer u naar de werkzaterdag komt.

De werkzaterdag begint om 09:00 ‘s ochtends met een kop koffie of thee.. We beginnen met elkaar de dag met een stukje dat uit de Bijbel voorgelezen wordt en met gebed. Degene die de dag leidt, vertelt wat er aan onderhoud en klusjes gedaan moet worden in het kampcentrum. Vervolgens kunt u meehelpen waar u dat leuk vindt. Houdt u van tuinieren? De tuinploeg zal u met open armen ontvangen! Wilt u graag de warme middagmaaltijd helpen bereiden? Dan kunt u zich uitleven in de keuken! Vindt u het leuk om buiten te helpen met het schilderen van de huisjes? Kwasten en rollers liggen voor u klaar! Bent u meer technisch aangelegd? Aan de elektra valt vaak het nodige te sleutelen, ook hierin voldoende werk!
Als u een tijdje bezig bent geweest, staat rond half 1/1 uur de warme middagmaaltijd voor u klaar waar de mensen uit de keuken hun uiterste best op hebben gedaan. Na het nuttigen van de maaltijd wordt er vaak nog even verder gewerkt. Rond half 4 staat er nogmaals koffie en thee klaar. Na de koffie en thee vertrekken de meeste mensen huiswaarts. Met een voldaan gevoel, terugkijkend op een heerlijke en nuttige dag in ons mooie centrum.

Voor de kinderen wordt op de werkzaterdag geen aparte activiteit georganiseerd, maar er zijn activiteiten genoeg voor de kinderen om te doen. Op de werkzaterdag zijn vaak meerdere kinderen aanwezig en terwijl u aan het werk bent, vermaken zij zich prima met onder andere de schommels, in de zandbak, met spelletjes in de zaal en materiaal uit de sportkist. Wanneer uw kind het leuk vindt te helpen met klusjes, mag dat uiteraard.

Het is handig als u zich opgeeft als u naar een werkzaterdag wilt komen. U kunt dit doen door contact op te nemen met Remco Erkens.