Recreatiecentrum

Op de grens van Maarn en Woudenberg ligt een prachtig stukje grond van onze gemeente. Dit stukje grond wordt voor veel activiteiten gebruikt. Hier kunt u lezen en zien hoe ons recreatiecentrum er uit ziet.

Het recreatiecentrum van onze gemeente ligt op de grens van Woudenberg en Maarn. Sinds een aantal jaar ligt het officieel in Woudenberg, maar in de gemeente wordt nog vaak gezegd dat er in Maarn een activiteit georganiseerd wordt. Daarmee wordt dan ons recreatiecentrum bedoeld. Activiteiten die hier georganiseerd worden, zijn de werkzaterdag, de gemeente ontmoetingsdag, het kinderkamp, de gezinnenkampen en de jongerenkampen.

Wanneer u het terrein van ons recreatiecentrum op komt, ziet u de rotonde met het hert “Stolkie”. Aan uw rechter hand ziet u een groot gebouw. Dit is het Goede Huis. In het Goede Huis bevinden zich de keuken, de zaal waar gegeten wordt, toiletten en een afwasruimte. Daarnaast is het Goede Huis geschikt voor vele leuke activiteiten! Er is een spelletjeshoek, waar een kast staat vol met leuke spelletjes voor jong en oud. Daar naast staat de boekenkast, waar allerlei verschillende boeken en tijdschriften te vinden zijn. Van de Donald Duck tot een Bijbelstudieboek, er is van alles te vinden. In de andere hoek van de zaal is een beamer. Hier worden soms films, voetbalwedstrijden of spelletjes op de Wii gedaan.
Naast de ingang van het Goede Huis, hangt een bel. Deze bel is over het hele terrein te horen en wordt geluid wanneer er iets gaat gebeuren. Dit kan zijn voor het eten, voor de start van een activiteit of voor de koffie en thee.
Dat brengt ons bij een, vooral voor kinderen, belangrijk punt! Naast het Goede Huis staat de Soete Suikerbol. De Soete Suikerbol is een klein snoepwinkeltje. Elke dag gaat dit winkeltje open en kunt u voor een klein bedrag snoep, koek, chocolade, ijs en andere lekkernijen kopen. In het kinderkamp is er een vastgesteld bedrag dat hieraan uitgegeven mag worden per dag. Op andere dagen bent u vrij zo veel te kopen als u wil.

Buiten het Goede Huis, zijn er op het terrein zat mogelijkheden om activiteiten te ondernemen. Wanneer u het terrein op komt, bevindt zich aan de achterkant van de rotonde het Kleine Huis. Hierin worden soms activiteiten georganiseerd voor kinderen. Naast het Kleine Huis kunt u uw auto kwijt.

Aan de linker kant van de rotonde, bevindt zich het bos. Dit is een ideaal gebied voor kinderen om heerlijk te spelen en hutten te bouwen. In het bos worden zo nu en dan bosspelen georganiseerd. Het bos is een afgezet gebied, wat ervoor zorgt dat uw kind er niet kan verdwalen of er zomaar uit kan, en bovendien kunnen mensen van buitenaf niet zomaar naar binnen.

Aan de achterkant van het Goede Huis is een groot plein. Hier zijn een basketbalveld, volleybalveld, badmintonveld, klimrek, schommels, zandbak en trampoline te vinden. In de sportkist naast het Goede Huis, zijn de benodigde materialen te vinden voor een sportieve ochtend of middag.
Achter de hutjes, bevinden zich de Stille Tuin en het voetbalveld. In de Stille Tuin is de Kapel te vinden, waar Bijbelstudies worden gegeven tijdens de kampen. Ook is er voor de jonge kinderen “het Jip- en Janneke-huisje”. Dit huisje heet officieel “Sen”, maar dankt zijn bijnaam aan de gordijntjes met Jip en Janneke er op.

Bovenstaand stukje brengt ons bij een belangrijk punt van ons recreatiecentrum. De hutjes! Dit zijn kleine, houten huisjes waar u tijdens een kampperiode in kunt slapen. Er zijn kleine hutjes beschikbaar met slechts twee bedden, maar ook grotere huisjes waar tot acht personen kunnen slapen. Deze hutjes beschikken over twee eenpersoons bedden en drie stapelbedden.
In elk hutje zijn een kachel, badkamer en apart toilet aanwezig. Eten vindt plaats in de zaal in het Goede Huis.

Het recreatiecentrum is een geliefde plek voor ons! Voelt u zich vooral welkom om langs te komen en deel te nemen aan de activiteiten die georganiseerd worden.