Zondagsschool

Op zondagmorgen wordt er zeker aan jou gedacht! Voor aanvang van de dienst staat er een bekertje limonade voor je klaar bij het loket waar koffie en thee ingeschonken wordt. Tijdens de dienst wordt er een aantal kinderliedjes gezongen, die je op de zondagsschool ook zingt. Wanneer voor de volwassenen de predikatie begint, mag jij met de kinderen naar boven, naar je zondagsschoolklas. De klassen zijn ingedeeld op hoe oud je bent en lopen t/m 13 jaar.

Crèche 0-4

De crèche is er voor de allerjongsten in onze gemeente, van 0 tot 4 jaar. De crèche bevindt zich op de begane grond, zodat deze voor moeders goed te bereiken is. Gedurende de dienst worden de baby’s en peuters hier opgevangen en verzorgd door een wisselend team van vrijwilligers, die dat met liefde en aandacht doen. De kinderen hebben de ruimte om te spelen met het speelgoed of kunnen luisteren naar een boekje dat voorgelezen wordt. U kunt uw kind voor tijdens de crèche wat te eten en drinken meegeven. Na afloop van de dienst kunt u uw kind hier weer ophalen.

Zondagsschoolklassen

Als jij vier bent, dan mag je naar de zondagsschool! En dat is ontzettend leuk! Voordat de zondagsschool begint, zing je beneden in de zaal wat liedjes. De liturg die op het podium staat, zegt het wanneer de kinderen naar de zondagsschool mogen. Samen met de andere kinderen, mag je dan naar boven gaan, naar de tweede verdieping. Daar staan juffen en meesters klaar om jou een leuke ochtend te bezorgen. Je komt in een klas terecht met andere kinderen van jouw leeftijd. 

Je mag vertellen wat je hebt meegemaakt, of nog gaat meemaken. Met de juffen en/of meesters zing je liedjes over God en over de Here Jezus en je luistert naar een mooi verhaal dat verteld wordt. Je mag als je wil tijdens het gebed bidden voor dingen die jij belangrijk vindt. Daar wordt door ons en door God naar geluisterd en aandacht aan besteed!

Na het verhaal, maak je een knutselwerk dat te maken heeft met het verhaal of speel je met de klas een spelletje. Er wordt tijdens de zondagsschool ook geld opgehaald voor kinderen die niet naar school kunnen en die niet zo’n goed leven hebben als wij. Je mag daar geld voor meenemen, maar dat is niet verplicht. Als de dienst afgelopen is, ga je weer naar beneden gaan en mag je jouw werkje meenemen.

De zondagsschoolklas voor de twaalf- en dertienjarigen is de oudste zondagsschoolklas. Als je in deze klas zit, word je ook voorbereid op het bijwonen van de dienst. Je voert gesprekken over onderwerpen die voor jou belangrijk zijn en over onderwerpen die te maken hebben met het geloof. Soms kijk je een film die daar mee te maken heeft of komt een “gastspreker” iets vertellen over dit onderwerp. Er is zeker ook tijd voor lol, zoals bijkletsen met de anderen of het spelen van een spel of een quiz. Naast deze zondagsschoolklas, mag je als je twaalf jaar of ouder bent deelnemen aan de activiteiten voor de jongeren.

Kinderkamp

Als jij in de zomervakantie tussen de 7 en 14 jaar oud bent, mag je mee naar het kinderkamp! Kijk snel wat dit voor fantastische week is!